Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mars Hamlesi

Kurulalı daha bir yıl olmayan Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı, gelecekle ilgili hedeflerini açıkladı. Ajansın hedefinde 2021 yılında Mars'a araç göndermek var.

Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı bundan 10 ay önce gayet mütavazi bir şekilde kurulmuş ve birçok insan tarafından ciddiye alınmamıştı. Ancak ajans geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla hedeflerinin ne derece büyük olduğunu ortaya koymuş oldu. Ajans'ta çalışan ve Mars proje müdürü olarak atanan Omran Sharaf, 2020 yılında Mars'a "Umut" adında insansız bir uzay aracı göndereceklerini ve 2021 yılında ise Mars atmosferinin şimdiye kadar çekilen en net fotoğrafını elde edeceklerini açıkladı.

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri El Maktum, Arapların geçmişteki başarılılarını tekrar yakalayacaklarını belirterek, Arapların ve gelecek nesillerin yeniden bilime yönelmesi için bir umut olacak bu projeden dolayı Mars aracının isminin de "Umut" olacağını açıkladı. Uzmanlar projenin %100 BAE projesi ve yapımı olacağını da üstüne basa basa vurguluyor