Geleceğin Zenginleri Uzay Madenciliğiyle Yükselecek



Dünyaca ünlü finans kuruluşu Goldman Sanchs'a göre ilk trilyonerler kazançlarını uzaydan getirecek. Finans kuruluşuna göre, uzayda madencilik için gerekli teknolojik altyapı çok kısa zamanda sağlanmış olacak.

Bilim insanları çok kısa süre içerisinde Mars ile Jüpiter arasında bulunan asteroitlerden Dünya'ya maden getirmenin mümkün olacağı görüşünde. Ayrıca uzmanlar asteroitlerden Dünya'ya maden taşıyacak gemilerin 2.6 milyar dolara üretilebileceğini düşünüyor. Bunların yanında, madeni çıkaracak araçları ise milyon dolarlara üretmek mümkün. 

Günümüzde uzay madenciliği konusunda Deep Space Industries ve Planetary Resources şirketleri başı çekiyor. Ancak ülke olarak uzay madenciliği konusunda en büyük adımı Lüksemburg atmış durumda. Ülke yukarıda adı geçen iki şirketten de hisse satın aldı. 

Tüm bunların yanında iki sorun önümüzde durmakta. Uzaydan getirilip insanlara maden satmanın ya da birilerini bağımlı hale getirmenin nasıl yasal sorunlar doğuracağı? İkincisi ise, eğer bir madeni fazla miktarda getirirlerse bununla birlikte değerinin de düşecek olması. Tabii bu yatırımları yapanlar bunları da düşünmüştür.