Mars'ta Yaşam İçin Binlerce Gönüllü Var!

Mars One'ın kurucusu Bas Lansdorp'un büyük hayali olan Mars'ta yaşam kurma projesi için binlerce gönüllünün başvurduğu belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan proje için geri dönüşü olmayan yol yorumları yapılırken, daha yolculuğa yıllar olması rağmen binlerce insanın Mars'ta yaşamak için oldukça istekli olduğu belirtiliyor.

BBC'ye konuk olan proje sahibi Lansdorp, Mars'a yolculuğun neden geri dönüşünün olmadığını açıkladı. Lansdorp Mars'a yolculuğun 7-8 ay süreceğini, bu zaman zarfında yolcuların kaslarında ve kemiklerinde kayıplar olacağını bu sebepten ötürü tekrar Dünya'ya dönüp adapte olmalarının oldukça zor olduğunu açıkladı.

Bu projeye seçilmek için Mars One şirketi önemli koşullar öne sürüyor. İlk etapta fiziksel ve piskolojik testen geçecek olan adaylar, daha sonra teknolojiye ve ekip çalışmasına olan uyumları test edilecek.

Mars'ta planlanan yaşam sırasında, suyun tekrar dönüştürülmesi sağlanacak, Güneş panelleri elektrik üretecek ve insanlar kendi yiyeceklerini kendileri üretecek. Zaman zaman ise Dünya'dan takviye amaçlı araçlar Mars'ın yolunu tutacak.

Proje şimdilik sadece bir hayal ürünü gibi görünüyor.


2 yorum

Adsız dedi ki...

Harikkka

Adsız dedi ki...

Yaklaşık 10 yıl önce Şili'nin Atamaca Çölü'nde bulunan 15 cm boyutundaki iskelet uzaylılar bulundu mu sorusunu gündeme getirmişti.

Ancak iskelet üzerinde yapılan DNA incelemelerinde, minyatür iskeletin küçük bir çocuğa ait olabileceği sonucu çıkarıldı. Stanford Üniversitesi'nde görevli biyolog Garry Nolan, yaptığı açıklamalarda, canlının 20. yüzyılda öldüğünü ve muhtemelen bir erkek olduğunu ifade etti. Fakat bu iddia, bir çocuğun bu kadar küçük iskelete sahip olamayacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Yayınlayacağı "Sirius" belgeseliyle bu varlığın uzaylı olduğunu kanıtlama iddiasında bulunan Steven Greer, belgeselin galasını 22 Nisan Pazartesi günü yaptı. Ve canlının uzaylı olduğuna dair kanıtlar sunmaya çalıştı. Ancak kafalar iyice karışmış durumda. İlerleyen günler bu biyolojik yaratığın ne olduğu hakkında daha kesin bilgilere gebe olacak gibi.