Büyük Patlama (Big Bang) Sonrası Kayıtlara Geçen En Büyük Patlama


Birçok bilim insanına göre evren Büyük Patlama'dan sonra oluştu. "The Astrophysical Journal" dergisinde yayımlanan bir makalede, Büyük Patlama'dan sonra meydana gelen en büyük patlamanın saptandığı belirtildi. 390 milyon ışık yılı uzaklıkta meydana gelen patlamanın süper kütleli bir kara delikten kaynaklandığını ifade edildi.

Şimdiye kadar meydana gelen ve tespit edilen patlamalardan 5 kat daha büyük bir patlamanın yaşandığını tespit eden bilim insanları, yaşanan kozmik olayı insana özgü kavramlarla anlatmanın çok zor olduğunu dile getirdiler (Hayal etmesi güç bir durum).

Makalenin iki yazarından biri olan Avustralyalı Melanie Johnston-Hollitt, yine de patlamanın ne derece büyük bir güç meydana getirdiğini ifade etmeye çalıştı. Açıkçası her ne kadar bir benzetme yapsa da insan bir şeylerle kıyaslayamıyor ya da muazzamlığını tam olarak idrak edemiyor. Hollitt'e göre, 240 yıl boyunca her saniyenin binde biri zaman diliminde 20 milyar megaton TNT patlamasına denk gelen bir patlamadan bahsediyoruz.


Hiç yorum yok