Çoklu Evren Teorisi Nedir?


Çoklu evren teorisine göre birçok evren vardır. Birçok bilim insanı ortaya attıkları çoklu-evren teorisi hakkında kesin çıkarımlar yapmamıştır. Zaten isminden de anlaşılacağı üzere sadece bir teori. 

Çoklu evren teorisine birçok bilim insanı farklı yaklaşım içinde olmuştur. Bu yaklaşımlardan ilki, bizim evrenimiz gibi sonsuz sayıda evren olmalıdır fikrinden yola çıkarak, bazı evrenlerde bizim evrenimizde olanların başka evrenlerde hatta oradaki Dünya'da olanların aynısının bizde de gerçekleştiğini varsayar. Aslında uzayla uzaktan yakından ilgili herkes buna benzer bir şeyi duymuştur. Romanlar, filmler hep bu yaklaşım üzerinden ilerler.

Bir başka yaklaşım ise, evrende devam eden genişleme paralel evrenlerde de devam eder düşüncesinden yola çıkar. Bu yaklaşıma göre, evrenlerin genişlemesinden ötürü evrenler arasındaki mesafede ışık hızından daha hızlı şekilde artar. Bu durumda bizim paralel evrenlere ulaşmamız imkansızdır. 

Diğer yaklaşım ise, kişisel olarak benim en çok ilgilendiğim ve okumaktan zevk aldığım varsayım. Hatta bazı durumlarda verdiğim kararlardan sonra bile bu varsayımı düşünürüm. Bu varsayıma göre, paralel evrenler sürekli olarak birbirleriyle temas ve ilişki içindedir. Şimdiki halimiz ile gelecek halimiz arasında sonsuz sayıda ihtimal başka evrenlerde gerçekleşir. Mesela akşam 2 yemek arasında kaldığımızda, ya da girmek için 2 iş arasında kaldığımızda seçtiğimiz taraf biz olurken, seçmediğimiz başka evrende gerçekleşir. Bu böyle sonsuz olarak devam ediyor. 

Düşünsenize bir gün evrenin sonuna ulaşıyoruz ve bir bakıyoruz başka evrene geçiş var. (Sanırım seviyorum böyle şeyler düşünmeyi...)

Hiç yorum yok