Gök Taşları Dünya İçin Ne Kadar Tehlikeli?


Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde görevli Joseph Nuth, San Francisco’daki Amerikan Jeofizik Birliği’nin toplantısında konuştu. Nuth yaptığı açıklamada, NASA'nın her gün yeni gök taşları tespit ettiğini belirterek beklenmedik tehdit olabilecek gök taşları için hazır olmamız gerektiğini ifade etti. 

Dünya'nın gök taşları ve kuyruklu yıldızlar arasında korunmasız olduğunu dile getiren Nuth, insanlığın Dünya'ya beklenmedik tehdit oluşturan gök taşları için hazır bir araç bulundurması gerektiğini açıkladı.

Son yıllarda yaşanan 2 yakın karşılaşma var. Bunlardan biri 1996 yılında Jüpiter ile bir kuyruklu yıldız çarpışmıştı. 2014 yılında ise bir kuyruklu yıldız Mars'a çok yakın geçmişti. Mars'a çok yakın geçen kuyruklu yıldız yakınlaşmadan 22 ay önce tespit edilmişti. Nuth bu sürenin tehlikeyi bertaraf etmek için yeterli olmayacağı görüşünde. Bilim adamına göre, böyle bir durumda insanoğlunun toplu olarak tahliye etmekten başka düşüneceği birşey kalmayacak. Bu tehlikenin farkında olan Nuth, hazır olarak depoda kuyruklu yıldız ve gök taşlarının yönlerini değiştirecek bir uzay aracına ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.