Philadelphia Deneyi (1943)



28 Ekim 1943 günü Amerikan donanmasına ait DE 173 sınıfı ve 1200 ton'dan ağır bir donanma gemisi birkaç saniye içerisinde 600 km yol gidip gelmiştir. Bu iddia hiçbir şekilde kanıtlanamamıştır. Ayrıca Amerikan donanması böyle bir deneyin kayıtlarda bulunmadığını açıklamıştır. Tüm bunlarla birlikte deneye katıldığı belirtilen askerlerden sadece Al Bielek deneyi yalanlamamıştır.

Deneyin varlığını ilk olarak Morris K. Jessup ortaya atmıştır. Jessup, UFO'lar üzerine çalışan bir amatör ufologtu. Ancak 1955 yılında Carlos Miguel Allende'den aldığı bir mektup bu deneyin gündeme gelmesine neden oldu. Bu mektupta deneyin tüm detayları yazıyordu ve Andrew Furuseth'in bu deneye şahit olduğu belirtiliyordu.

Allende deneyi mektupta şu şekilde anlatıyordu; 

"Bir an sadece geminin çapasını görebildim, sonra o da kayboldu, ortada artık ne sis ne USS Eldridge vardı; bomboş denize bakıyorduk, bizim gemide bulunan üst rütbeli subaylar ve bilim adamları korku, dehşet ve heyacan içinde nefeslerini tutarak bu inanılması güç başarılarını seyrediyorlardı. Gemi ve mürettebatı hem radarda hem de gözlerimizin önünde yok olmuştu. Her şey planlandığı gibi yürüyordu, 15 dk. sonra emir verildi ve jeneratörlerin şalteri kapatıldı. Önce hiçbir şey olmadı, arkasından yeşil sis tekrar ortaya çıktı ve USS Eldridge yeniden görünmeye ve ortaya çıkmaya başladı ama gemi nereye gitmiş ve nereden geliyordu? Sis azalırken, birşeylerin tuhaf gittiğini hissediyorduk. Hemen gemiye yanaştık, ilk önce mürettebatın çoğunun geminin yanından sarkıp kustuklarını gördük, diğerleri ise geminin güvertesinde şaşkın şaşkın dolaşıyorlardı,sanki hiçbirinin bilinci yerinde değildi. Yetkili ekipler gemiye girerek bütün mürettebatı kısa süre içerisinde uzaklaştırdılar ve yerlerini hazır bekletilen yeni bir mürettebat aldı. Bir iki gün sonra, yeni bir deneye daha karar verildi. Gemi istenen radar görünmezliğine ulaşmıştı, donanım değiştirildi ve 28 Ekim 1943'te deney yine aynı gemide tekrarlandı. Jeneratörler çalışmaya başladıktan hemen sonra Destroyer hemen hemen görünmezlik çizgisine ulaşmıştı, sadece burnu ve arkası görülüyor, arada ise bazı çizgiler belli belirsiz seçiliyordu. Sonra sadece su üzerinde tekne boyunda bir çizgi kaldı. Bir iki dakika sonra mavi bir ışık parladı ve o çizgi de yok oldu. Şimdi gemi tamamen yok olmuştu. Birkaç dakika sonra millerce uzakta Norfolk'ta ortaya çıktı. Göründükten biraz sonra bilinmeyen bir nedenle yine kayboldu ve Philadelphia'da tekrar ortaya çıktı. Bu kez durum çok ciddiydi, tüm mürettebatın başı beladaydı. Bazıları yok oldu ve bir daha geri dönmedi. Bu olayın en korkunç bölümü ise beş denizcinin geminin eriyen ve sonra yine katılaşan metal levhalarının içinde kalmalarıydı. Bu çok feci bir durumdu. Denizcilerin birisi kurtuldu fakat bir daha eski haline dönemedi. Aklını tamamen yitirmişti ama yapacak hiçbir şey yoktu. Bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı. Manyetik alanın içinde kalan mürettebattan kaybolanlar ancak birisinin yüzüne ve eline dokunulmasıyla görünür hale geliyorlardı, yani dokunmanın giysinin olmadığı bir yere yapılması gerekiyordu. "Donma" adı verilen bu olay saatlerce, günlerce sürebiliyordu, hatta bir tayfa tam altı ay donduktan sonra kurtarılabilindi. Elektronik kamuflaj başladıktan sonra geminin ve mürettebatının bütünüyle kaybolup,çok uzak bir yerde ortaya çıkıp ve sonra yeniden geri dönmesine neden olan neydi?"

Morris Jessup'a ait bilgiler 100'e yakın kopya yapıldı ve dağıtılmak üzere Amerikan donanmasına gönderildi. Ancak 20 Nisan 1959 yılında Morris Jeesup Miami'de arabasının içinde ölü bulundu. Polis raporunda Jeesup'un egzoz gazından öldüğü yazıldı. Bu durum üzerine Carlos Allende bir daha ortaya çıkmadı.

Not: Ancak bazı kaynaklar Aldred Bielek'in deneye tanıklık yapmadığını iddia etmektedir. 


Hiç yorum yok