Nikola Tesla ve İcatları


Nikola Tesla için kısaca Dünya'yı kökünden değiştiren adam diyebiliriz. Tesla, yaşadığı süre içerisinde sayısız icat gerçekleştirmiş ve bu icatlar hiçbir zaman gerektiği değeri görmemiştir. Nitekim beş parasız ölen bilim insanı daha sonraki dönemde kavgalı olduğu Edison'un ödülüne layık görülmüştür. Tesla o kadar az değer görmüştürki, ders kitaplarında bile nadiren yer bulabilmiştir.

İşte büyük mucit Tesla'nın icatları;

  • Nikola Tesla, elektron mikroskobu ve mikrodalga fırını icat etmiştir. Ünlü bilim adamı yaşamı boyunca elektriğin kablosuz olarak bir yerden başka noktaya gönderilebileceği ispatlamak için mücadele vermiştir. Bu mücadelesini 40 km uzaklıktaki 20 ampülü yakarak büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. 
  • Tesle kendi çalışma odasında floresan ampül kullanıyordu. Bunu ilk kez duyunca ne var bunda diyebilirsiniz ancak floresan Nikola Tesla'nın kullanımından 40 yıl sonra endüstriyel bir ürün haline geldi.
  • Ford'un ilk aracını ürettiği yıllarda aracın sahip olduğu motorun gereksiz büyük olduğunu dile getiren Nikola Tesla'nın fikirkeri neredeyse hiç dinlenmemiştir. Bu duruma kızan Tesla, ateşleme sistemini icat ederek Ford yetkililerine gösterme ihtiyacı duymuştur.
  • Mücitler kralı Tesla, günümüzde kullanılan kumandaların ilk versiyonunu 1800'lü yılların sonunda denemiştir. Bugün kullanılan kumanda sistemleri Tesla'nın büyük katkıları sonucu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte Tesla radar sistemi fikrini de ilk ortaya atan bilim insanıdır. Nitekim Edison, Tesla'nın bu fikrine şiddetle karşı çıkmış ve bu durum radarın icadını 25 yıl kadar geciktirmiştir.
  • İlk radyo denemelerinin arkasında da Nikola Tesla vardır. Ancak Tesla'nın ilk radyo denemelerinden 10 yıl sonra Marconi ilk radyoyu icat eden insan olarak tarihe geçmiştir.
  • Bugün belgesellere konu olan ve deprem, hava olaylarını kontrol gibi olayları gerçeğe dönüştürdüğü iddia edilen Haarp sisteminin arkasında Nikola Tesla'nın fikirleri olduğu bilinmektedir.

Hiç yorum yok