Nereden Geldiği Bilinmeyen Uydu "Black Night Satellite"


İsmi Black Night (Kara Şövalye) olarak bilinen ve Dünya'nın etrafında döndüğü söylenen bir uydudur. Ancak bu uydunun Dünya yapımı olmadığı ve yaklaşık 13.000 yıldır etrafımızda döndüğü söylenmektedir. Buraya kadar son derece komplo kokan bir açıklama. Fakat bu uydu komplonun da ötesinde...

Bu uyduyla ilgili ilk iddialar Nikola Tesla ile başlar. Nikola Tesla 1899 yılında tekrarlayan radyo sinyalleri aldığını ve bu sinyallerin uzaydan geldiğini belirtmiştir. 1920 yılında amatör telsizcilerde bu radyo dalgalarını saptamayı başarmıştır. 1928 yılında Norveç'te yapılan deneylerle de bu radyo sinyalleri doğrulandı.

Olay 1954 yılında daha da farklı bir boyut kazandı ve önemli gazeteler Dünya'nın etrafında iki uydu tespit edildiğini yazdı. Fakat o dönemde Dünya yapımı hiçbir uydu uzaya gönderilmemişti. 1960'a gelindiğinde, SSCB ve ABD uzaya uydu göndermeyi başarmıştı. Bu dönemde bu uydularla yabancı ve bu iki ülkeye de ait olmayan bir uydu tespit edilmişti. Bu durum dönemin gazetelerinde de yayınlandı. Tüm bunlarla birlikte bu uydunun 78 derecelik bir açıyla Dünya etrafındaki döndüğünü ve tam turunu 104.5 dakikada döndüğü belirtildi.

1973 yılında bu uyduyu merak eden İskoç araştırmacı Duncan Lunan, 1920'lerde Norveç'te elde edilen verileri inceledi ve uydunun Boötes takımyıldızındaki çift yıldız Epsilon Boötis doğrultusunu gösterdiğini farketti.

Son olarak 1988 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılan ilk yolculuk sırasında Endeavor STS-88 uçusundaki astronotlar cismi görüntülemeyi başardı. Görüntü bir süre NASA'nın internet sitesinde de yayınlandı. Ancak aradan geçen kısa bir süre sonra fotoğraf tüm NASA kaynaklarından çıkarıldı.

Tüm bunlarla beraber belirlememiz gerekir ki, bir grup insan ve araştırmacı görüntülerdeki cismi battaniye olarak açıklamıştır.

Kaldırılan link: http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/ISD/highres/STS088/STS088-724-66_3.JPG

1954 - St. Louis Post Gazetesi


Washington Post Gazete



Hiç yorum yok