Uzaydan Gelen Tehditlere Açığız!


15 Şubat'ta Rusya'nın Çelyabinsk bölgesine düşen meteor'dan sonra medyada Dünya'nın bu tür saldırılara karşı savunmasızlığı çok tartışılan konular arasına girdi. Bu konu üzerinde tartışmalar devam ederken NASA'nın başkanı Charles Bolden'dan çok tartışılacak bir açıklama geldi.

Bolden'ın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Rusya'ya düşen meteor'un çok büyük kayıplara neden olmaması tamamen şansa bağlanırken, sanılandan daha fazla meteor'un farkedilemediğinin altı çizildi. Ayrıca Bolden "eğer size doğru bir meteor yaklaştığını görürseniz sadece dua edin" diyerek olayın boyutlarını gözler önüne serdi.

Amerika'da bilim komitesi başkanı olarak görev yapan Lamar Smith'in açıklamalarında, yakında Dünya'ya düşen meteorlardan korumak için bir komite toplanacağı ve gerekli koruma önlemlerinin alınması için projelerin geliştirileceği belirtildi.

Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere, Dünya'nın her an bir bölgesine meteor düşebilir ve Dünya bu meteor'ları savuşturmak için son derece yetersiz durumda.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'ya, Amerika'ya ve Ordu'nun Perşembe ilçesine meteor düşmüş, olaylar medyada geniş yer bulmuştu. 

Hiç yorum yok