Meksika'da UFO Gözlemleri (Puebla Olayı)


11 Temmuz 1991'de Mexico City'de meydana gelen Güneş tutulmasından 4 gün önce bölgede UFO görülme olayları büyük artış gösterdi.

7 Temmuz 1991'de 4 polis Pueblo'dan Atillixco'ya doğru giderken bir zirve yakınlarında garip şekilde parlayan bir cisim farkettiler. Cismi farkettikleri andan itibaren kendilerine yaklaştığını gören polisler büyük endişe yaşadılar. Kendilerine yakın bir şekilde havada duran cismin ne olduğunu anlamaya çalışan polisler, UFO'yu fotoğraflamayı başardı.

Polislerin Kaydettiği UFO.
Çektikleri fotoğrafın ne olduğunu anlamaya çalışan polisler ve yakın arkadaşları, cisme bir anlam veremedi.

Aradan geçen zaman içerisinde bu bölgedeki UFO görülme vakalarında büyük bir artış yaşandı. Bu olayın yaşandığı tarihlerde Zacatelco köyünden birçok görgü tanığı aynı cismi gördüğünü anlattı. Hatta köy sakinlerinden biri bu cismi fotoğraflayı da başarmıştı.

Köylünün Kaydettiği UFO
Bu olayın Meksika'da ülke gündemine oturmasından sonra yayınlanan bir televizyon programında, sunucu izleyenlere ellerindeki görüntüleri analiz edilmek üzere programla paylaşmasını istedi. Program o gün binlerce telefon alarak 500'den fazla görüntü topladı.

Program boyunca toplanan görüntüler daha sonra analiz edilmek üzere Mexico Üniversitesi'ne gönderildi. Çıkan sonuç oldukça ilginçti. Yapılan analizlere göre görüntülenen UFO'ların yüzlercesi aynı cisme aitti.

Fakat hiçbir zaman bu UFO olayının gizemi tam olarak çözülemedi.

Fotoğraflar siriusufo.org'tan alınmıştır.

Hiç yorum yok