Mars'ta 80.000 Kişi Yaşayacak!

SpaceX'in kurucusu Musk, Mars'ta 80.000 kişilik bir koloni kurmak istediğini açıkladı. Space.com'a açıklamalarda bulunan Musk, kurulacak bu koloni için uzay araçlarının yeterli olmadığını ve bu araçlardan daha fazlasına ihtiyaç duyabileceklerini belirtti.

Bu projenin hayata geçeceği zaman Dünya'nın yaklaşık 8 milyar nüfusa sahip olacağını belirten Gök bilimci, Mars'ta yaşamak için 500 bin dolar ödeyen 80.000 gönüllü buldukları taktirde, 40 milyar dolar elde edeceklerini ve bununda Mars'ta koloni kurma projesi için önemli bir kaynak olabileceğini belirtti.

Murs, Mars'a gidebilmek için SpaceX yapımı Falcon 9'un gelişmiş modelinin düşünüldüğünü ve bunun içinde çalışmalara başlandığını bildirdi. Ayrıca ilk etapta Mars'a sıvı oksijen ve metanlarla çalışan araçlarla 10 kişilik bir ekibin gitmesi ve bu ekibin Mars'a yerleşecek ilk kişiler olması planlanıyor.

Bu proje birçok açıdan imkansız görünsede, Murs'un bu projeyi gerçekleştirmesi durumunda Dünya'daki dengelerin değişeceği kesin. Bakalım bu bilimkurgu projesi ilerde gerçeğe dönüşebilecek mi..

Murs'la yapılan proje söyleşisi space.com internet sitesinde de yayınlandı ve büyük ilgi gördü.

1 yorum

Adsız dedi ki...

80.001 Kişi çünkü bende yaşayacağım