Marduk'un Gizemi!

Sümerler zamanında Nibiru olarak bilinen ve Babilliler döneminde Marduk ismini alan gezegenin 3661 yılda bir Dünya'ya yakın geçtiği tahmin edilir. Dünya'nın yakınından en son MÖ 1649 yılında geçtiği ileri sürülmektedir. Ayrıca geçişi sırasında birçok doğal afetin gerçekleştiği eski yazıtlarda ve kaynaklarda görülmektedir.

Birçok efsaneye göre, uzaylılar bu gezegenden Dünya'ya gelip insanlığı ziyaret etmektedir. Ayrıca efsanelere göre Dünya'daki yaşam bu gezegenden gelmektedir.

Kimi kaynaklar bu gezegenin 36 milyar km uzakta olduğunu söylese de böyle bir bilgi henüz doğrulanmamıştır.

Mayalılara göre Marduk gezegeni 2012 yılında Dünya'ya yaklaşacaktır. Ancak NASA bunun doğru olmadığı ve 2012 yılı boyunca Dünya'ya yaklaşan bir tehlikenin olmadığı vurguladı. Ayrıca yine NASA'dan yapılan açıklamalarda Marduk'a ait olduğu söylenen birçok fotoğrafın photoshop'tan ibaret olduğu belirtildi.

Marduk gezegeni son yıllarda Güneş Sistemi'nin 10.gezegeni olarak belirlenmiş (Planet X olarak) ve 1983 yılında IRAS adlı teleskop tarafından görüntülendiği iddia edilmiştir.

Varlığı bile tam olarak bilinmeyen bu gezegen, ilerleyen yıllarda daha fazla tartışılacağa benziyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda, M.Ö efsaneleri mi yoksa bilimin ta kendisi mi haklı çıkacak.

Hiç yorum yok