Ay Yapay Bir Uydu Mu?

Bilim adamları yıllardır Ay üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda insanoğlu Ay'a birçok kez gitmiş, çeşitli fotoğraflar çekmiş ve araştırmalar yapmıştır. Niketim bütün bu araştırmalar Ay ile ilgili tartışmaları daha da artırmış ve ilginç teorilerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

İşte Ay ile ilgili birkaç ilginç teori;

Tarihte birçok bilim adamı, Ay'ın yapay olabileceğini öne sürdü. Hatta bu insanlar Ay'ın bir uzay aracı gibi dizayn edilmiş ve içinin canlıların yaşadığı bir yer olabileceğini iddia etti. Bilim adamları daha da ileri giderek, Ay'ın Dünya'nın yörüngesine bir misyon için geldiği ve bu misyonu tamamladıktan sonra ayrılacağını iddia etti. Bununla ilgili Ay'ın bundan yaklaşık 12.000 yıl önce Dünya'nın yörüngesinde olmayışını kanıt gösterdi.

Bir grup bilim adamı ise, Ay'ın metal bir top olduğunu ve içinin tamamen boş olduğunu öne sürdü.

Çok az da olsa Ay'ın dış yüzündeki pürüzsüz alanların Ay'ın içinde yaşayan uzaylılar tarafından tamir edildiğini iddia eden gök bilimciler de oldu.

Bütün bu teorilerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği şüphesizdir. Ancak yapılan keşiflerin insanlara direkt olarak açıklanıp açıklanmayacağı soru işaretidir.

Yukarıda yazılan teoriler gibi birçok teoriyi daha detaylı okumak için Christopher Knight ve Alan Butlar tarafından yazılan Ay'ı Kimler Yaptı adlı kitabı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok