Dünya'nın Uzaydan Çekilen İlk Fotoğrafı!

Dünya'nın çekilen ilk fotoğrafı görenleri hayrete düşürüyor. 1957 yılında uzaya gönderilen ilk insan yapımı araç olarak kabul edilen Rus Sputnik I ve 2.Dünya savaşının sonundaki American teknolojisinin aksine, Dünya'nın çekilen ilk fotoğrafı, Nazi yapımı V-2'ye ait.

Nazilerin İngiltere'yi vurmak için geliştirdiği roketler, Alman Mühendis Freiherr Von Braun tarafından uzaya gönderilecek şekilde dizayn edilmeye çalışıldı. New Mexico'ya getirilen roket, test amacıyla uzaya gönderildi. 24 Ekim 1946'da V-2 Dünya'nın uzaydan görünümünü ilk defa kaydetmiş oldu. Fotoğraf 1950'li yılların başında National Geographic dergisinde de yayınlandı.

2 yorum

Adsız dedi ki...

Cok ilginc 50 yil once bu gun diye bolumu olan bir site var orada 50 yil once bugun yayinlanmis haberler cikiyor ve ordada ilk fotograf var ama bununkuyla ayni degil hangisi dogru hangisi yalan.

http://aaspot.net/forum/forumdisplay.php?147-50-Y%C4%B1l-%C3%B6nce-bug%C3%BCn-yay%C4%B1nlanm%C4%B1%C5%9F-haberler

Tugay Sarıkaya dedi ki...

Yukarıdaki bilgi kesinlikle doğrudur. Fotoğraf bir nazi roketinin üzerine yerleştirilen kamera ile çekilmiştir. Hatta bu sizin link olarak gösterdiğiniz fotoğraftan önce NASA'da yayınlanan bir fotoğraf daha vardır.
http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_623.html Ayrıca bir çok yabancı sitede de benim yüklediğim fotoğrafı ve tarihi bulacaksınız.