51. Bölge ve UFO İddiaları!


51. Bölge Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde Groom Irmağı kıyısındadır. Ayrıca bu bölge Nevada ve Nellis hava sahaları ile çevrilidir. ABD Hava Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı tarafından kontrol edildiği bilinen bu bölge için Amerika'nın düşman silahlarını ve uçaklarını incelediği bölge olarak bahsedilir. Oldukça sıkı güvenlik önlemlerine sahip olan bölge zaman zaman UFO iddialarıyla da anılmaktadır.

Sınır olarak Lübnan'dan biraz büyük olan bölge Gammo Dudes ismi verilen güvenlik güçleri tarafından korunur. Bu güçler kesinlikle herhangi bir rütbeye sahip değildir ve tehlike durumunda öldürme yetkisine sahiptir. Ayrıca bütün bölge kameralarla çevrilmiş ve 50 km yakınına kadar kimse sokulmaz. Bu bölgeye giren siviller uyarı halinde bölgeden uzaklaşmazsa yüksek para cezaları ödemek zorunda bırakılırlar.

51. Bölge'nin bu kadar korunan bir yer olması, bu bölgeyle ilgili UFO dedikodularına neden olmuştur. İddialara göre bu bölge içinde yaklaşık 10 tane UFO enkazı bulunmaktadır. Tarihte büyük yankı bulan Roswell olayında düşen UFO'nunda buraya getirildiği iddia edilmiştir. Birçok bilim adamı ve sivil şahıs bu bölgeyle ilgili açıklamalarda bulunsa da bölge halen gizemini korumaktadır.

Konu hakkında daha fazla bilgi için http://siriusufo.org/51-bolge-tanim/ linkine tıklayabilirsiniz!


51. Bölge Fotoğraflar (Gerçek fotoğraflar olmayabilir ancak internet ortamında birçok iddia ve fotoğraf bulunmaktadır...)





Hiç yorum yok