Mars İçin 80.000 Gönüllü Var!

Açıkladığı Mars projeleriyle dikkat çeken Mars One şirketi, bu projesi için iki haftada 80.000 gönüllü buldu. Bir yıldır konuşulan proje için 120 farklı ülkeden 80.000 kişinin başvurduğu belirtildi.

Tam tarihi belli olmayan projenin 2020'li yıllarda gerçekleştirilmesi planlanırken, henüz proje üzerinde bir gelişme gerçekleşmedi. Birçok sorunla başa çıkmak zorunda kalan Mars One şirketi en büyük sorunu radrasyon olarak görüyor. Ancak şirket bu problem hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Projenin şu zamana kadar ki bölümü, Mars projesinin sadece hayal gibi kalabileceğinin sinyallerini verirken, şirket henüz pes etmiş değil.

Her ülkeden başvuru yapılabilen proje, 18 yaşından büyük, çevik ve kuvvetli olmanızı bekliyor. Adayların belirli testlerin ardından Mars'a yolculuk için uygun olup olmayacağı belirlenecek.

Projenin gerçekleşme aşamasında başvuru yapanların gerçekten bu projeyle Mars'a gitmek isteyecekleri ise merak konusu.

Değerlendirme: Açıkçası 2020'li yıllar için Mars projesinin bir hayal olduğunu düşünüyorum. İnsanoğlunun bu proje için bence önünde 20 yıldan daha fazla zaman var. Çünkü dünya genelinde bu konu hakkında bir istekde görünmüyor. Yapılan sadece birkaç şirketin girişimleri ve NASA'nın senatodan aldığı para desteği. 

Hiç yorum yok