Yapay Zeka Evrenin Nasıl Oluştuğu Sorusunu Cevapladı

Evrenin nasıl var oluştuğu üzerine birçok hipotez ya da açıklama var. Peki son zamanların popüler uygulaması ChatGPT evrenin var oluşuna dair ne biliyor? Bu soruyu ChatGPT'ye sorduk ve cevabı sizler için düzenledik.

İşte ChatGPT'ye göre evrenin nasıl var olduğu. Anlaşılan o ki yapay zeka da evrenin oluşumunda büyük patlamayı temel alıyor.

"Evrenin ortaya çıkışı, yüzyıllardır bilim insanlarını, filozofları ve teologları büyülemiş bir konudur. Big Bang olarak bilinen yaygın bilimsel teoriye göre, evren yaklaşık 13.8 milyar yıl önce bir singülerlikten, sonsuz yoğunluk ve sıcaklığın olduğu bir noktadan başladı. Big Bang'in anında, evren hızla genişledi ve bugüne kadar genişlemeye devam etti.

Erken evren son derece sıcak ve yoğundu, enerji ve elementer parçacıklarla doluydu. Evren genişledikçe ve soğudukça, bu parçacıklar atomları oluşturmaya başladı, bu da yerçekimi etkisi altında yıldızlar ve galaksiler oluşturdu.

Big Bang teorisi, evrenin kökeni ve evrimini anlamak için kapsamlı bir çerçeve sunsa da, Big Bang'in kendisini tetikleyen şeyin ne olduğu ve ondan önce ne olduğu gibi birçok cevapsız soru ve gizem bulunmaktadır. Bilim insanları, kozmoloji, parçacık fiziği ve kuantum mekaniği gibi alanlarda gözlemler, deneyler ve teorik modeller aracılığıyla bu soruları keşfetmeye devam ediyor." 


Hiç yorum yok