TÜRKSAT 6A Türkiye'nin İletişim İmkanlarını Güçlendirecek

TÜRKSAT 6A, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla tasarlanıp ürettiği bir uydu olarak uzaydaki yerini almaya hazırlanıyor. Türk mühendislerinin uzun yıllar süren çalışmalarının bir sonucu olan bu uydu, Türkiye'nin uydu ekosisteminde önemli bir kilometre taşı olacak ve iletişim alanında Türkiye'yi daha üst bir seviyeye yükseltecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı videolu paylaşımda TÜRKSAT 6A hakkında açıklamalarda bulundu. "Uzayda TÜRKSAT 6A yerli ve millî uydumuzla iz bırakacağız. Gökyüzüne baktığınızda imzamızı göreceksiniz." şeklinde açıklamada bulunan Uraloğlu, uydunun önemine ve özelliklerine dikkat çekti.

TÜRKSAT 6A'nın hizmete alınmasıyla birlikte Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya da Türkiye'nin uydu kapsamına girecek. Böylece Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfus, 3,5 milyardan 5 milyarın üzerine çıkararak etki alanını arttıracak. Dünya nüfusunun yüzde 65'inden fazlasına ulaşacak şekilde, Türkiye kendi haberleşme uydularıyla güçlü bir iletişim ağına sahip olmuş olacak.

Uydunun özellikleri hakkında bilgi almak için tıklayınız


Hiç yorum yok