Mars Dune Alpha Gönüllüler Aranıyor!

Seçilmiş 4 kişi,  2030'lu yıllarda planlanan görevler için sistemleri geliştirmek ve değerlendirmek için kırmızı gezegenin replikasında yaşayacaklar.
NASA, gönüllülerin Mars Dune Alpha adlı 1,700 metrekarelik bir yaşam alanında yaşayacaklarını ve bu alanın bir Mars görevinin zorluklarını "kaynak sınırlamaları, ekipman arızaları, iletişim gecikmeleri ve diğer çevresel stres faktörleri" gibi zorlukları simüle edeceğini ifade ediyor.
Mürettebat, bilgisayar ortamında oluşturulan Mars yüzeyinin yeniden yapılandırmasında simüle edilmiş uzay yürüyüşleri, robotik operasyonlar, habitat bakımı, egzersiz ve bitki yetiştirme gibi görevleri üstlenecekler.
Seçilenler, tüm süreç boyunca belli oranlarda para kazanacaklar, ancak NASA ne kadar ödeneceği konusunda bir bilgi vermiyor. Misyon yöneticileri, doğru adayların seçimi için odaklanmış durumdalar ve başvuran herhangi birinin mühendislik, matematik, biyoloji, fizik ya da bilgisayar bilimlerinde üniversite derecesine ve sonrasında bu alanlarda deneyime sahip olması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca adayların 1.000 saatlik bir pilot deneyimine sahip olması gerektiği de istenen kriterler arasında.
Diğer aranan şartlar ise; sağlıklı, sigara içmeyen, 30 ila 55 yaşları arasında Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı veya sürekli oturma iznine sahip olmak. Başvurular için son tarih 2 Nisan.
Bu tür deneyler bir "reality show" a dönüşse ve 24 saat takip edebilsek ne güzel olurdu :)


Hiç yorum yok