Fransa Askeri Operasyonlar İçin Uzaya Uydu Gönderiyor


Bir önceki haberimiz ABD'nin kuracağı uzay kuvvetleriyle ilgiliydi. Hemen ardından Fransa'nın uzaydaki askeri stratejileri haberi sanırım birçoğumuz için oldukça anlamlı olacak. Ülkeler artık askeri operasyonlar için uzaydan yararlanmanın yolunu arıyor. Bu noktada, Fransa bugün CSO-1 uydusunu uzaya gönderecek. Uydunun 800 km yükseklikten göndereceği görüntüler sayesinde Fransa ordusu istihbarat toplayabilecek, operasyon ve savunma anlarında önemli verilere ulaşabilecek.

Fransa'nın hedefleri bunlarla da bitmiyor. Nitekim Fransa ordusu 2020 yılında CSO-2 isimli uydunun uzaya gönderilmesiyle yeni avantajlara kavuşacak. Fransa hükümeti toplamda uzayda savunma kapasitesini arttırma çalışmalarına 3.6 milyar Euro ayırdı.

Bu haberleri görünce bırakın geri kalma hissini, sanki artık aradaki farkın kapanamayacak boyutlara çıktığını düşünmeden edemiyorum. Umarım yakın zamanda biz de ülke olarak yüksek bütçeli uzay araştırmalarına kaynak ayırır ve tüm dünyada ses getirecek araştırmaların merkezi durumuna geliriz. 

Hiç yorum yok