UFO Gözlem Türleri Nelerdir?


İnanırız ya da inanmayız Dünya'da UFO araştırmalarında önemli bir ayrım vardır. Bu ayrım UFO yakınlaşma türleri olarak geçer. Bu yazıda UFO gözlemlerinin nasıl kategorilendirildiğine kısaca bakacağız. 

1) Birinci Türden Yakın Karşılaşmalar

Bu tür, yakından yapılan ancak herhangi bir etki bırakmayan UFO gözlemlerini içerir. UFO gözlemlenmiştir ancak çevrede herhangi bir fiziksel iz bırakılmamıştır ve herhangi bir cihazda hasar tespit edilmemiştir. 

2) İkinci Türden Yakın Karşılaşmalar

Bu tür, UFO gözlemi sonrası yaşanan fiziksel kanıtları da kapsar. UFO gözlemi yapılmıştır ve çevrede fiziksel izler tespit edilmiştir. Elektronik cihazlarda bozulmalar olmasının yanı sıra toprak, bitki ya da hayvanlarda fiziksel etki yaratmıştır.

3) Üçüncü Türden Yakın Karşılaşmalar

Bu tür karşılaşmalar UFO'ların mürettebatlarını gözlemi de içerir. Ancak herhangi bir iletişim söz konusu değilir. Bu türe en güzel örnek 2009 yılında Kemerburgaz'da yaşanan UFO gözlemidir

4) Dördüncü Türden Yakın Karşılaşmalar

Bu tür belki de en ürkütücü olanıdır. Bu yakınlaşma türünde fiziksel temas vardır ayrıca iletişim söz konusudur. Bu türe en güzel örnek The Fourth Kind filmidir. Puanının düşük olduğuna bakmayın eğer gerçekten UFO'lara meraklıysanız ve temas kurduklarına inanıyorsanız izleyin ancak film izlerken korkmaya yatkınsanız gece izlemeyin. 

Hiç yorum yok