Kırbaç Kasırgası Yaklaşıyor! (Bilgi Güncellendi)


GÜNCELLEME: Kasırga bir gün kala yönünü değiştirdi ve teğet geçti.

"Kırbaç Kasırgası" son günlerde sosyal medyada gündem oldu. Meteorologların yaklaşık 10 gündür izlediği kasırganın yönü ilk etapta tartışma yaratmıştı. Birçok uzman kasırganın yönünün Mısır'a doğru olacağını belirtiyorlardı ancak kasırganın son belirlenen rotasına göre, fırtına tüm hızıyla Türkiye'ye yaklaşıyor.

Ülkemizde görmeye alışkın olmadığımız kasırga için özellikle Ege kıyılarında önlemler alınmaya başlandı. Bazı kıyı şehirlerinde 29-30 Eylül tarihlerinde denize açılmak yasaklandı. Ayrıca yetkililer çatılarda ve özellikle açık alanlarda uçuşabilecek eşyalar konusunda uyarılarda bulundu. Hemen belirtelim, fırtınanın yaklaşık 120 km/hıza ulaşması bekleniyor (Bu her bölge için geçerli değil) Özellikle İzmir ve çevresi bu hızdan ve şiddetli yağıştan etkilenecek. 

Yunanistan'a giriş yapan fırtına bazı şehirlerde yıkımlara neden olmaya başlarken, Yunanlılar kasırgaya "Zorbas" adını verdi. Uzmanlar okyanuslarda oluşan hurricane kelimesinin Akdeniz (Mediterranean) versiyonu olarak fırtınayı "Tropical Medicane" olarak adlandırıyor. Bizde de "Kırbaç Kasırgası" denmiş. 

Bölgede yaşayanlara şimdiden geçmiş olsun. 


Hiç yorum yok