Gelecekte Venüs Yeni Dünya Olabilir



Dünya'nın yaşanmaz hale geleceği varsayımıyla yeni gezegenler ve koloni alanları arıyoruz. Bu doğrultuda Mars ilk seçeneğimiz gözüküyor. Fakat Mart 2018'de yayınlanan bir makalede, Venüs'ün atmosferinin  47.5 ile 50.5 km arasında yaşama uygun şartların bulunabileceği ve canlı yaşam formlarının gelişebileceği açıklandı. 

Ancak daha da önemlisi birçok bilim insanı sıcak ve sülfürik asit yağmurlarıyla kaplı Venüs'ün evrimini henüz tamamlamadığını düşünüyor. Bu aşamada, Venüs'ün evrimini tamamlaması için 750 milyon yıl kadar beklememiz gerekecek. Eğer Dünya'yı daha uzun süre koruyabilirsek, 750 milyon yıl sonra Dünya'ya benzer yaşanabilir bir gezegene sahip olabiliriz. Fakat günümüzde Japonya'nın gözlemleri dışında Venüs ile ilgili bir çalışma yok. 2020 yılı için Rusya ile ABD'nin ortak finanse edeceği bir Venüs aracı için anlaşması muhtemel fakat henüz kesin bir anlaşma yok.

Bu haberi yazarken kendimce ilginç bir komplo teorisi ürettim. Bir zamanlar Mars'ta yaşam vardı. Ancak sonrasında Mars kuraklaştı ve canlılık sırası Dünya'ya geçti. Dünya'da da bir süre sonra bitecek ve sıra uygun hale gelen Venüs'e gelecek.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynaklar;