Chris Hadfield Uzayda Hayat Hakkında Konuştu



Dünya'nın çevresini 2650 kere dönen Kanadalı astronot Chris Hadfield, 166 gün kaldığı uzayda yaşadıklarını anlattığı National Goegraphic Live etkinliği için Türkiye'ye geldi. Türkiye'den de hatırı sayılır takipçi kitlesi bulunan astronot, şimdiye kadar birçok konferansa katıldı ve 6 kitap yazdı.

Ayşe Arman'la da röportaj yapan ünlü astronot uzayda yaşam hakkında açıklamalar yaptı. Hadfield açıklamasının bir bölümünde "Diğer gezegenlere uydular gönderdik, 5000 gezeni aradık ancak herhangi bir yaşam formu bulamadık." değerlendirmesinde bulundu. Uzay merakının nasıl başladığını da anlatan Hadfield, uzayda yaşam hakkında genel değerlendirmelerde de bulundu. Hadfield'ın Arman'a yaptığı açıklamanın bir bölümü şu şekilde;

"Diğer gezegenlerde yaşam arayan bir uydu fırlattık, 5000 gezegen taradık ama hayat formuna rastlamadık. Halen tek yaşam gördüğümüz yer Dünya. Tek başımıza olduğumuzu düşünmüyorum ama bir kanıt bulana kadar da emin olamıyoruz. Mars’ta geçmişte yaşam olup olmadığı araştırılıyor. Belki Mars’ta atmosfer ve su vardı. Sonra yaşam Dünya’da gelişti, bunlar halen inceleniyor."