Karanlık Madde İçin Süper Bilgisayar


Evrenin %85'ini oluşturduğuna inanılan karanlık madde hakkında gerçeklere gün geçtikçe daha fazla yaklaşıyoruz. Bilim insanları 1977 yılında öne sürülen temel parçacık Axion (karanlık madde) için araştırmalarını Almanya'da bulunan bir süper bilgisayar üzerinden devam ediyor.

Varlığı kesin olarak ortaya konulamadığı için test ve analiz edilme süreçleri de sıkıntılı olan karanlık madde hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Andreas Ringwalk "Eğer bu kadar küçük bir kütleye sahipseler, o zaman etrafımızda her yerdedirler. Tamamen Axion'lardan oluşan bir banyo içerisinde olabiliriz ancak bizle o kadar zayıf bir etkileşimde bulunuyorlar ki o yüzden her şey şeffaf görünüyor gibi. Onları hissetmememizin nedeni bu ancak onlar foton ve elektronlarla da çok zayıf iletişimde bulunuyorlar. Eğer bu ufaklıkların kütlesini bilseydiniz, onlarla deney yapabilirdiniz” ifadelerini kullandı.

Şu an çalışmalar Almanya'da bulunan JUQUEEN isimli bir bilgisayar üzerinden yürütülüyor. Ve gelecek günlerde karanlık maddeye ait yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor.