İnsan Ömrü En Fazla Kaç Yıl Olabilir?


Şüphesiz kimin kaç yıl yaşayacağını bilemiyoruz ancak ABD'li bilim insanları insan ömrünün azami kaç yıl olabileceğini belirlediklerini iddia ediyorlar.

New York'ta bulunan Albert Einstein Tıp Üniversitesi'nden Dr. Jan Vijg oluşturduğu bir ekiple insan ömrünün sınırlarını ortaya koydu. 40 farklı ülkeden veriler toplayan ekip insan ömrünün maksimum 125 yıl olabileceğini sonucuna vardı. Ancak bu araştırma sonucunda insanların 125 yılı geçmesinin imkansız olduğu gibi bir anlam çıkmasın. Nitekim araştırmacılar insanların 125 yaşını geçme olasılığını 10.000'de 1 olarak gösterdi. Tabi oran tüm sağlık koşulları sağlandığında geçerli ki bu da neredeyse imkansız bir durum ortaya çıkarıyor. Kısacası ne yaparsak yapalım ABD'li araştırmacılara göre 125 yaşını geçmek imkansız gibi birşey.

Bu görüşe bazı bilim insanları tepki gösteriyor. Nitekim bilim insanları arasında ilerleyen yüzyıllarda organ üretimiyle de insanların ömrünün çok daha uzun olacağı görüşünde olanlar var.

Tüm bunlara rağmen bu haberi yazan kişi olarak yeni neslin bu beslenme ve aktivite alışkanlığıyla 60'ı bile zor göreceğini düşünüyorum. Tabi bu sadece düşünce içersinde bir bilimsellik yok :)