Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları / Son Katılım: 23 Nisan 2016



Istanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına, ülkemizde daha fazla yerde gelenekselleşmesini umduğumuz bir uluslar arası bilim olimpiyatları düzenlenecek. Bu bilim olimpiyatlarındaki amaç ülkemizde gelişmekte olan bilimselliğe ilginin ve bilim ile ilgilenen dünya çapındaki insanların ülkemize olan ilgisinin artırılması.
Projenin düşünenleri tarafından açıklaması ise aşağıdaki gibi:
Teknolojinin bireyler arasında hızla yayıldığı, yenilenme ve geliştirme süreçlerinin kısaldığı günümüzde, yenilikçi projelerin üretilmesi, genç neslin bilime olan ilgilerinin arttırılması, teknolojik yükselişin devamlılığı için uluslararası gereklilikler arasında gösterilmektedir. Ülkemizde, aynı gerçekten hareketle gençlerimizin, serbest zamanlarının, eğitim, bilim, sanat, kültür faaliyetleri içerisinde bulunmalarının sağlanması ve sosyokültürel gelişimlerinin temini için bilimsel gelişim ve üretim faaliyetlerinin desteklendiği hizmetler yürütülmektedir. Çekmeköy Belediyesi, ülke vizyonuna uygun ve ilçemizin etkinliğinin arttırılması amaçları ile uluslararası lise düzeyi etkileşimin arttırılacağı ve süreklilik halinde yinelenen bir Bilim Olimpiyatı organize etmektedir.
Proje aynı zamanda para ödülü de sağlamaktadır. Para ödülü, bilim olimpiyatlarında gösterilecek başarıya göre aşağıda listesini verdiğimiz jüri heyeti tarafından değerlendirilecektir.
Jüri heyetinde, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Teknolojisi Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Başkanı olarak Doç. Dr. Numan Sabit ÇETİN. Enerji Sistemleri Mühendisliği Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Kıvanç BAŞARAN. Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Cem EMEKSİZ ve Elektrik Makinaları Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Zafer DOĞAN bulunacak.
Proje kapsamında lansman 24 Mart 2016 Teknopark İstanbul’da yapılacak. Proje hakkında daha detaylı bilgi için lütfen www.icatmakinesi.comve www.scienceatturkey.com adreslerini ziyaret  edebilirsiniz. Bilim Olimpiyatları’nın son katılım tarihi 23 Nisan 2016 ve başvurmak için verdiğimiz adresten açılan sayfanın sağ altında bulunan “Başvuru” butonuna tıklayınız.

Organizasyon kitapçığı için tıklayınız