Bir Yıldızın Oluşumu Görüntülendi

NASA ve ESA'nın ortak projesi olan ve 20 yıldır uzayda binlerce keşif yapan Hubble Teleskobu, Samanyolu Galaksisi'nde bulunan Orion B bulutsusu içerisinde oluşmakta olan bir yıldızı gözlemledi.

Yıldızlar genel olarak yoğun ve görünen ışımayı geçirmeyen gaz ve toz bulutlarının arasında doğuyor. Moleküler bulut yoğunlaşmış bölgelere parçalanıyor ve bu parçalanma sonunda parçalar yıldızların oluşması için çökmeye başlıyor. Bu çökme sırasında ise gaz ve metaryeller çift yönlü olarak zıt yönlere püskürtülüyor. Gözlemlenen bu işlem ışın kılıcına benzetiliyor.

NASA'da Bilim Görevi direkötür olan Joh Grunsfeld, bilim kurgunun her zaman gerçek bilime ilham verdiğini belirtti ve ışın kılıcı benzetmesinin de Star Wars'tan esinlenildiğini dile getirdi. İlk kez gözlemlenen bu olayın  Dünya'dan 1350 ışık yılı uzaklıkta gerçekleştiği açıklandı.

Samanyolu galaksisinde her yıl Güneş'in 3 ile 10 katı arasında değilen gaz kütlesinin yıldıza dönüştüğü düşünülüyor. Samanyolu galaksisinde 200 ila 400 milyar yıldız olduğu tahmin ediliyor.