Mars'ta Yaşanacak Ev Belirlendi

Öncelikle bu aralar şehir dışında olmamdan ötürü haberuzay'dan uzak kaldım ancak önümüzdeki 3-5 gün içerisinde yeniden günlük olarak güncel bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Yoğun tempom içinde sizlerin de dikkatini çekeceği bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. NASA, 3D yazıcılar yardımıyla Mars'ta yaşanacak ev tasarımlarının yarıştığı bir organizasyon düzenledi. Amaç, Mars'a gidecek ilk koloninin yaşayacağı yeri belirlemekti. NASA yaklaşık 30 tasarımdan birini nihayet seçti ve seçilen evi kamuoyuyla paylaştı. NASA'dan yapılan açıklamaya göre, Mars'ta kolonilerin kalacağı ev çok katmanlı buzdan oluşacak.

Space Exploration Architecture and Clouds Architecture Office tarafından tasarlanan evin iç kısmında kendi yiyeceğini sağlayacak bir bahçenin olacağı ve evin yüksek sıcaklıklarda doğal soğutma görevi göreceği belirtildi. Ayrıca evin iç bölümüyle dış bölümünü tamamen ayıracak bir kapının da olacağı ifade edildi. Birinci gelen firma evini NASA'ya kabul ettirmesinin yanında 25 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.

NASA ayrıca tüm katılımcılara uzay ve Mars için verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.