NASA Büyük Keşfini Açıklayacak (Canlı Yayın) #AskNASA

28 Eylül 2015 Pazartesi TSI 18.30'da NASA tarafından bir toplantı düzenlenecek. Şimdiden büyük merak uyandıran toplantıya muhabirler telefonla katılıp soru sorabilecekler. Ayrıca Twitter üzerinden #AskNASA etiketiyle siz de soru sorabilirsiniz.

NASA'nın bu toplantıda Mars'la ilgili bir keşfi açıklaması bekleniyor. Yapılan değerlendirmelerde NASA'nın Mars'ta su ile ilgili açıklama yapma olasılığının yüksek olduğu ifade ediliyor. Ancak şimdiye kadar NASA'dan bir ipucu gelmedi. NASA, geçtiğimiz aylarda da buna benzer şekilde bir açıklama saati duyurmuştu ve açıklamada Dünya benzeri bir gezegenin keşfedildiği belirtilmişti.
Tüm bunlarla beraber NASA'nın düzenleyeceği toplantıya NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green ve Mars Keşif Programı'nın önde gelen ismi Michael Meyer de katılacak.

NASA TV'nin canlı olarak yayınlayacağı bu yayını haberuzay'dan izleyebilirsiniz. Canlı yayın Pazartesi öğleden sonra bu haberin altında yer alacak.

Not: NASA'nın Mars'ta canlı bulunduğuna ya da bir zamanlar yaşam olduğuna dair bir açıklama yapması beklenmiyor. En azından değerlendirmeler bu yönde. Eğer bir kaynakta böyle bir iddia görürseniz şüpheyle yaklaşabilirsiniz.