Uzun Dünya / Bilim Kurgu Roman

Son zamanlar kitap tanıtımı yapmamıştık. Geçtiğimiz günlerde Uzun Dünya isimli bir kitapla karşılaştım ve isminden dolayı hemen inceleme isteği duydum. İlk etapta kitap ufuk açısı bir hikayeye sahip. Alternatif dünyalar, paralel evren, dinozorlar ve fazlası, kitap bizi geçmişe, geleceğe, alternatif dünyalara götürüyor. Bu bakımdan kitap için ufuk açıcı demek doğru olacaktır.

Çevremden aldığım ilk izlenimler de kitabın oldukça ilginç ve sürükleyici olduğu. Kitabın tanıtım yazısından da romanın ne kadar ilginç bir konuya sahip olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer uzayı, bilimi ve bilim kurgu yapıtları seviyorsanız ve merak ediyorsanız bu kitaba da bir bakın derim.

Ayrıca kitabı okumuş olanlara yorumlarını bize gönderebilirler.

Tanıtım bülteninden;

Bilimkurgunun iki ustası Terry Pratchett ve Stephen Baxter yeni bir roman için bir araya gelip bize şu soruyu sordu: Dünya'daki kaynaklar kısıtlı olmasaydı, insanlık nasıl gelişirdi? Paralel dünyalar arasında yolculuk yapılmasını sağlayan "adımlayıcı"nın icadıyla, asırlardır yalnız olduğu düşünülen Dünya ve insanlık için yeni bir dönem başlamıştır. Ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok yeni dünyanın keşfedilmesini sağlayan bu aygıt, insanlığa sonsuz ihtimaller sunar. Doğuştan "Adımlayıcı" olanlarınsa buna ihtiyacı yoktur.Evrimin farklı bir yol izlemesi, dinozorların hayatta olması, homo sapienslerin var olmaması gibi "küçük" ayrıntılar göz ardı edildiğinde, yan yana sıralanan her Dünya birbiriyle aynıdır.New York Times çoksatarı Uzun Dünya, gerçek anlamıyla "başka dünyalar"ı mümkün kılıyor.Sizi bekleyen dünyalar var; yeter ki küçük bir adım atın