Solucan Deliği Nedir?


Bilimsel olarak Einstein-Rosen Köprüsü ismiyle bilinen solucan delikleri Einstein tarafından ortaya atılan ve tam olarak varlıkları tespit edilemeyen uzay boşluklarıdır. Einstein'a göre eğer uzayda boşlukların varlığından bahsediyorsak, zamanda da bu tarz boşlukların olması gerekir. Ancak bu boşluklar atomdan milyarlarca kez küçük ve son derece kısa bir zaman için ortaya çıkıp kaybolur. Bu nedenle tespit edilebilmesi ve üzerinde araştırma yapılabilmesi hemen hemen olanaksız.

Ancak birçok fizikçi solucan deliklerinin varlığını kabul etmekte ve bu delikler vasıtasıyla binlerce ışık yılı uzaklıkta ulaşılması mümkün olmayan gezegenlere ulaşabileceğimize inanmaktadır. Bu bakımdan bu delikler insanoğlunun uzayda bulunan diğer gelişmiş canlılarla iletişim kurması için kısa yoldan bir geçit olabilir.

Solucan delikleri fikrinden yola çıkılarak tarihte birçok bilim kurgu filmi ve romanı üretilmiştir. Nitekim uzun yıllar milyonlarca insan tarafından sevilerek takip edilen Stargate dizisi de solucan delikleri fikrinden yola çıkılarak ortaya çıkmıştır.

Daha fazla bilgi için solucan deliği (wikipedia)


Hiç yorum yok