Dondurulan ve Canlandırılmayı Bekleyen İnsanlar!



Dünyada yaklaşık olarak 230 cansız beden tekrar canlandırılmayı bekliyor. İnsanın algılarını zorlayan bu olay birçok bilim insanı tarafından kabul görmese de bir grup insan kriyojenik yöntemle vücutların dondurulup ilerleyen yıllarda tekrar diriltebileceğini düşünüyor. Tüm dinlerin ve bilim insanlarının genel olarak reddettiği bu yöntem ölümden kaçış olarak da adlandırılıyor.

Dondurma işlemi, insanları içi sıvı nitrojen dolu metak silindirik içersine yerleştirilip, -196 derecede bekletilmesiyle gerçekleştiriliyor. Böylece insanlar ilerleyen yıllarda hastalıklarına çare bulunmaları durumunda tekrar uyandırılacaklarına ve hastalıklarından kurtulacaklarına inanıyorlar. Bu işlem ayrıca oldukça pahalı. Dondurma işleminin 150 bin dolar olduğu, daha sonraki dönemdeki masrafların ise toplu birikmiş paralardan bu işlemi yapan kurumlara aktarıldığı söyleniyor.

İlk dondurma işlemi 1960'lı yıllarda yapıldı ve günümüzde yüzlerce hayvan ve insan tekrar canlandırılmayı bekliyor. Bu görüşü destekleyenlerin en büyük kanıtı ise, Dr. Paul Segal'in beagle cinsi köpeği Miles'i dondurması olarak gösteriliyor. Öldükten sonra kanı çekilerek dondurulan Miles, 70 dakika sonra kanı vücuda geri verilerek tekrar diriltiliyor. Daha sonraki dönemde köpek yaşamına kaldığı yerden devam ediyor. Tabi bu durumda köpeğin gerçekten ölüp ölmediği konusunda soru işaretleri halen mevcut. Ayrıca kendini dondurtanlar arasında bir de Türk olduğu söyleniyor. Ancak detaylı bilgiye ulaşamadım. 

Eğer bu konu hakkında fikriniz, bilginiz ve kaynaklarınız varsa bizlerle paylaşın yayınlayalım. Çünkü birçok bilgi iddiadan öteye gitmiyor. Kişisel fikrim, Antik Mısır'da firavunların tekrar dünyaya geleceklerine inanarak kendilerini mumyalatmalarına benzeyen bir durum söz konusu.