Tarihte Görüntülenen İlk UFO'lar!

UFO olarak adlandırılan tanımlanamayan uçan nesnelerin, dünya üzerinde görülmelerine ilişkin bilgiler, Mu ve Atlantis kaynaklarına kadar uzanmaktadır. Birçok kaynak UFO'ların binlerce yıl önce dünyamızı sık sık ziyaret ettiği ve bazı temel bilgileri insanlığa aktardığından bahseder. Ancak UFO'ların binlerce yıl önce mağaralara ve tapınaklara çizilmesinin dışında herhangi bir görsel kaynaktan yoksun olduğunu hepimiz biliriz. Fakat bu durum teknolojinin gelişmesiyle 19.yy'ın sonu ve 20'yy'ın ortalarında değişmiştir.  Artan gözlemlerle birlikte, fotoğrafları çekilen UFO vakaları bu dönemde oldukça artmıştır. Şüphesizki o dönemde yapılan filmlerin UFO vakarının artmasında etkisi olmuştur. Fakat tarihte birçok UFO vakasının doğru olduğu bilim insanları tarafından doğrulanmıştır.

Özellikle Amerika Hava Kuvvetleri'nde görev alan pilotların açıklamaları o dönemde işin ciddiyetini gözler önüne sermiştir.

Tarihte fotoğraflanan ilk UFO'nun 1870 yılında New Hampshire'deki Washington Dağı üzerinde görüntülendiği tahmin ediliyor. Fotoğrafın gerçekliği hakkında şüphelerim olsada, birçok kaynağa göre fotoğraflanan ilk UFO vakasından biri budur.

Bu tarihten sonra daha birçok UFO fotoğrafı çekilmiş 1960-70'lerde ise ilk UFO videoları elde edilmeye başlanmıştır. Yukarıdaki fotoğrafın en önemli özelliğinin o dönemde henüz uçağın bulunmamasıdır.

Tarihte fotoğraflanan diğer UFO vakaları...

10 Haziran 1964 - Amerika

18 Haziran 1959 - Hawaii

1957- Kalifornia - Jetten çekildi

1942 - Los Angeles

1960 - Arjantin / Kordoba

1958 - Polonya


Hiç yorum yok