Dünya'nın İçme Suyu Tükeniyor!


Potsdam'da bulunan İklim Sonuçları Araştırma Enstitüsü yaptığı araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçları  kamuoyuyla paylaştı.

Araştırmadaki ekipte yer alan Jacop Schewe, yaşanan iklim değişikliklerini önlemenin ve şu an olduğı gibi tutmanın mümkün olduğunu belirterek, iklimin bir şekilde korunması gerektiğini dile getirdi. Schewe yaptığı açıklamada, küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlandırırsak birçok su kaynağını kurtarmamızın mümkün olduğunu açıkladı. Bilim insanları ilerleyen dönemde Sanayi Devrimi öncesinden bu yana 2.7 derecelik bir ısınmanın meydana geleceğini öngörüyor.

Bugün Dünya'da her 50 kişiden biri susuzluk tehlikesi yaşarken, bu yüzyılın son yıllarında her 10 kişiden birinin susuzluk tehlikesi yaşayacağı düşünülüyor. Hali hazırda bugün 37 ülkede büyük su sıkıntıları yaşanıyor.

Burada en büyük görev ise biz insanlara düşüyor. Su tüketimimizi en aza indirmek ve doğayı koruma konusunda bilinçlenmemiz gerekiyor. Eğer bu bilinç oluşmazsa, uzayın sınırlarını keşfetmeye çalışan insanoğlu kendi yaşadığı gezegeni yaşanmaz hale getirecek.


Hiç yorum yok