Paralel Evren Teorisi / Bize Alternatif Yaşamlar İhtimali


Paralel evren düşüncesi yıllardır bilim adamlarının kafasını kurcalayan teorilerden biri. Ancak Einstein ve daha sonraki bilim insanları yaptıkları analizler neticesinde ilginç bir sonuca vardı. Şuan bizim sınırlarını bilemediğimiz evren gibi 100'lerce olabilir!

1920'lerden bu yana çalışan bilim adamları atom parçacıkların yerlerini belirlerken ilginç bir sonuca vardı. Bilim adamları yaptıkları değerlendirmelerde, atom parçacıklarının kesin ve tek bir lokasyona sahip olmadığı sonucuna ulaştılar. Bu durum akla bir soru getirdi, atom parçacıkları başka evrenlerde de aynı anda olabilir mi? Paralel evren teorisi işte bu keşif sonunda ortaya çıktı ve halen gizemini koruyor.

Paralel evren teorisini daha iyi anlamak için daha net bir örnek verebiliriz. Örneğin, başka bir evrende atom parçacıklarının farklı bir konumda olma ihtimalinden dolayı İstanbul'un fethi hiç gerçekleşmemiş olabilir yada biz hiç doğmamış olabiliriz. Kısacası bizim yaşadığımız hayata yüzlerce farklı alternatif oluşmuş olabilir. Ancak bunu kesin olarak ispatlamak şuan için pek mümkün görünmüyor.


1 yorum

Unknown dedi ki...

o zaman irade diye bir şey yok iyilik yapmak veya kötülük yapmak seçebilmek yok cennet cehennem yok allah yok her şey yalan. günümüz palavrasıdır.