Uzayın Sesi İlk Kez Elde Edildi!


Leicester Üniversitesi Uzay Araştırmaları Merkezi'nde çalışan Andrew Williams, uzayın derinliklerinden çıkan sesi ortaya çıkardığını açıkladı.

Williams, uzaydaki ses sinyallerini insan kulağına uydurmak için insan duyum alanının dışında olan sesleri küçülttü ve filtreledi. Yapılan açıklamada, seslerin bir bölümünün Güneş'ten gelen ritmik sinyallerden kaynaklandığı belirtilirken, seslerin derinden gelmesinden ötürü, Williams'ın sesleri 40.000 kez büyüttüğü ve alanını daralttığı belirttildi.

Williams'ın ayrıca sesleri 42.000 kez hızlandırmasından ötürü 40 günlük ses kaydı adete birkaç saniyelik ses kaydına dönüştü.



4 yorum

Adsız dedi ki...

ses boşlukta duyulmaz sesin duyulması için hava olması gerekmez mi

Adsız dedi ki...

ses boşlukta yayılmaz.sesin duyulması için hava gerekir.

Kerem Ünal dedi ki...

ses maddesel(katı,sıvı ve gaz) ortamda yayılır eğer ses uzayda yayılsaydı kendi ekseninde dönen gezegenlerin sesinden dünyada uyuyamazdık

Adsız dedi ki...

kerem hocam uzay boşluğu bir hiçlik değil hatta dokusunun olduğu enistan ıspatlamıştır yer çekimini açıklarken sadece ne olduğunu bilmiyoruz artı ses dalgaları uzaklaştıkça frekansları büyür bizim kullaklarımızın algılayacağı frekanslara yükselir en basit fillerin kilometlelerce öteden bir birleriyle iletişime geçmesi biz bu sesleri duymuyoruz ama