Ünlü Kozmonot Yuri Gagarin Neden Öldü?


Dünya'yı uzaydan ilk gören insan olma ünvanına sahip Rus kozmonot Yuri Gagarin'in neden öldüğü yıllarca en çok tartışılan uzay olayları arasında yer almıştı. Niketim birçok uzay meraklısı Yuri Gagarin'in uzaylılar tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti. Ancak uzaya ilk giden insanların başında gelen ve Gagarin'in yakın arkadaşı olan Aleksey Leonov'un yaptığı araştırmalar Gagarin'in ölüm nedenini ortaya çıkarttı.

25 yıldan fazla süredir Gagarin'in ölüm nedenini araştıran Leonov, Kremlin arşivlerinin açılmasından sonra ulaştığı bilgiler doğrultusunda arkadaşının ölüm nedenine ulaştı. Edinilen bilgilere göre; Gagarin'in bir hava balonuna yön vermek isterken dengesini kaybedip yere çakıldığı ortaya çıktı.

Ancak Leonov araştırma sonucu çıkan neticenin bir grup insan için inandırıcı olabileceğini ancak kendisinin de olay yerinde bulunduğunu ve duyduğu seslerin çok daha farklı olduğunu dile getirdi. Leonov'un bu açıklaması kafaları yine karıştırdı.

Yıllarca Yuri Gagarin'in nasıl öldüğüyle ilgili birçok spekülasyon ortaya atılmış, bu spekülasyonlardan en çok ses getireni ise, Yuri Gagarin'in Sovyet Lider Brezhney tarafından öldürüldüğü olmuştu. Bir başka iddia ise, Yuri Gagarin'in UFO'ların saldırısı sonucu öldüğüydü.


Hiç yorum yok