Europa'da Yaşam İhtimali Sanılandan Zayıf Olabilir!

Jüpiter'in uydusu Europa'nın çevresindeki moleküler oksijen miktarının önceki tahminlerden daha düşük olduğu üzerine yeni verilere ulaşıldı. Bu veriler aynı zamanda bilim insanlarının Jüpiter'in soğuk ve buzlu uydusu olan Europa etrafındaki moleküler oksijen miktarını doğrudan ölçmeyi başardıkları anlamına da geliyor.

Araştırmacılar, Europa'nın oksijen içeriğini doğrudan ölçmek için NASA'nın Juno sondasını kullandılar. Juno, Europa'nın yüzeyinden 354 kilometre mesafede uçarak, bu uydunun etrafında dolaşan yüklü parçacıkların neden olduğu su bölme işlemine dair kanıtlar topladı. Bu işlem, Europa'nın yüzey kabuğunun altında bulunan olası tuzlu su okyanusuna giden bir yol olarak düşünülüyor. Bu keşif, Europa'nın su altındaki potansiyel yaşamı destekleme kapasitesi konusunda önemli bilgiler sunabilir.

Sonuç olarak, elde edilen yeni veriler Europa'nın yaşam için ne kadar uygun olduğuna dair düşüncelerimiz üzerinde yeniden değerlendirme yapmamız gerektiğini söylüyor olabilir. Özellikle, moleküler oksijenin düşük seviyelerde bulunması, Europa'nın yüzeyindeki yaşamın potansiyelini sınırlayabilir. Ancak çalışmalar yeterli noktaya henüz ulaşmış değil.

Haber bu kaynaktan sadeleştirilerek yazılmıştır


Hiç yorum yok