Oumuamua Uzaylı Gemisi Mi?


Oumuamua bilindiği üzere Güneş sisteminin dışından gelen ve Pan-STARRS tarafından keşfedilen ilk cisim. Nereden geldiği ve nereye gittiği konusunda bilim insanları tam bir tespit yapamadı. Gerek yörüngesi, gerek keskin parlaklığı ve ilerleyiş biçimi bazı bilim insanlarına acaba uzaylı gemisi mi? sorusunu sordurdu. 

Konu hakkında açıklamalar yapan Prof. Avi Loeb verdiği bir röportajda, daha önce yayınlanan makesinde iddia ettiği uzaylı gemisi olabilir tezini halen sürdürüyor. Loeb'e göre, cisim keskin bir parlaklığa sahip ve olması gereken yörünge hareketlerine uymuyor. Yani bu cismi başka bir güç etkiliyor. Normal olarak cismin bazen kısa tarafının bazen de uzun tarafının bize dönmesi gerektiğini ifade eden Loeb, bir şekilde cismi gözlemlerken ışık titreşimleri görmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak gözlemlerde böyle bir titreşim yok. Sadece değişen keşkinliklerde ışık var. 

Tüm bunların yanında Loeb bazı bilim insanları egoları yüzünden kendisiyle benzer düşünmesine rağmen açıklama yapmıyor iddiasında bulundu. 

Avi Loeb, Harvard Üniversitesi'ndeki görevine devam ediyor. 

Hiç yorum yok