Uzaylıları Bulmak İçin Yeni Öneri



Uzun yıllardır uzayda yaşam izleri arıyoruz. Henüz o izlere ulaşamadık ancak çalışmalar devam ediyor. Yeni yeni teleskoplar kuruluyor, paralar harcanıyor ama henüz bir iz yok. 

Kanarya Adaları Astrofizik Enstitüsü'nde görev yapan astronom Hector Socas Navarro'ya göre, uzaylıları bulabilmemiz için yeterli teknolojiye sahibiz ancak aradığımız yer yanlış olabilir. Konu hakkında yazdığı makale The Astrophysical Journal'da yayımlanan Navarro, uzaylıları bulmamız için ilginç bir öneride bulundu.

Navarro'ya göre, eğer uzaylıları bulmak istiyorsak bakmamız gereken yer keşfedilen gezegenlerin çevrelerine bırakılmış muhtemel uzay çöpleri. Eğer bir yerlerde yaşam ve medeniyet varsa, muhtemelen uzay çöpü de vardır açıklamasında bulunan Navarro, uzay çöplerinin önemine dikkat çekti. Yöntem olarak da Dünya'dan görülecek ışık eğrilerinin izlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Tabii bu varsayım sadece muhtemel akıllı yaşam formlarını bulmak için düşünülmüş. Peki bizim taş devri dönemimizde yaşayan canlılar varsa. Ya da sadece böcek ve hayvan benzeri canlılar mevcutsa.

Umarım ömrümüz süresince uzaylıları buluruz.