Düşen 2 Meteorda Yaşama Dair İzler Var



1998 yılında birbirlerine benzer özellikler gösteren ve bilim insanlarına göre aynı bölgeden gelen 2 meteorda yaşam izlerine rastlanıldı. Biri Fas, diğeri Teksas'a düşen iki meteorda çeşitli minerallerin mevcut olduğu saptandı.

Düşen meteorlarda sıvı halde su oluşması için ihtiyaç duyulan organik bileşenler mevcut. Bu analizden yola çıkan bilim insanları her iki meteorun da yaşam barındırabilecek bir gezegenden gelme olasılığı üzerinde duruyor. Open Üniversitesi'nde görevli Queenie Chan yaptığı açıklamada, düşen meteorların sıvı halde suyun ve organik maddelerin bulunduğu bir yerden geldiğini ifade ederek uzayda yalnız olmadığımız savını güçlendirdi. Meteor üzerinde keşfedilen organik bileşenler arasında amino asit, karbon, oksijen ve azot bulunuyor. Mineraller üzerine inceleme yapan bilim insanları yaşlarını Güneş sisteminin bile oluşumundan önce olarak tespit etti. (4.5 milyar yıldan daha eski olarak kabul edebiliriz)

Günümüzde birçok araştırmacı Dünya'ya yaşamın meteorlar yoluyla geldiğini inanıyor. Bu bağlamda  araştırmanın sonuçları yaşamın kaynağını anlamak açısından ve uzayda yalnız mıyız? sorusunu cevaplama ihtimalinden dolayı değerli.