2018 Yılında Bizleri Neler Bekliyor


2018 yılında da 2017 yılı gibi ilginç haberler ve gelişmeler duyacağız. Bunlardan en tarihi olanı James Webb teleskobunun 2018'in sonlarına doğru uzaya gönderilecek olması. Büyük keşifleri yapması beklenen teleskop, Hubble teleskobunun gelişmiş bir alternatifi olarak görülüyor. Galaksinin en derinlerine ulaşmayı amaçlayacak James Webb teleskobu,  geçtiğimiz yıl keşfedilen TRAPPIST sistemini de daha detaylı olarak inceleyecek. 

Kepler teleskobunun ise yapay zeka ile güçlendirilmesi planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk denemelerin yapıldığı uygulama bu yıl içerisinde tam olarak faliyete geçecek.

2018 yılının Şubat-Mart aylarında Tiangong-1'in parçaları Dünya'da henüz belli olmayan bir noktaya düşecek. Düşecek parçaların 10 kilo ağırlığa kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu yıl, FRB patlamalarına (Fast Radio Bursts) neyin neden olduğu konusunda önemli verilere ulaşılması bekleniyor. Uzunca bir süre bu patlamaları uzaylılarla ilişkilendirmiştik. 

Bu yıl ayrıca Elon Musk'ın yeni projelerini de duyacağız gibi görünüyor. Çin ve Hindistan'ın Ay projelerinde ne gelişmeler yaşanacağı ise merak konusu. Tabii bunlarla beraber Mars ve Jüpiter'den birçok yeni görseli ve bilgiyi de edineceğiz. 

Bir klasik olan "bu yıl Amerika uzaylıların varlığını kesin olarak açıklayacakmış" açıklamasını da esprili bir şekilde de olsa yazının altına ekleyelim.