Michio Kaku Mars Tahminini Açıkladı



Ünlü fizikçi Michio Kaku, günümüzün en önemli bilim insanlarından biri olarak kabul ediliyor. Gerek yaptığı işler, gerekse gelecek tahminleri Kaku'yu son zamanların en popüler bilim adamlarından biri olarak görülmesini sağladı. Michio Kaku son olarak yaptığı Mars tahminiyle de gerçekçi tahminlerine devam etmiş gibi görünüyor.

Michio Kaku son yaptığı öngörüye göre, insanoğlunun Mars'a tamamen ve kalıcı olarak yerleşmesi 2100 yılını bulacak. Son yıllarda özellikle SpaceX ve NASA şirketinin Mars'ta koloni çalışmaları olduğu biliniyor ancak bu çalışmaların sonucunda henüz nihai bir Mars planının olmaması eleştiriliyor. Bu bağlamda Michio Kaku'nun yapmış olduğu 2100 yılı öngörüsü bizlere daha gerçekçi gelebilir.

Kaku ayrıca 2050 ve 60'lı yıllara kadar Mars'ın bir koloniden ziyade az sayıda insanın yaşadığı ve araştırma yaptığı yer olarak kalacağını öne sürdü. Kaku'ya göre, burada yaşamaya başlayan küçük topluluklar bir sonraki  topluluk için Mars'ı daha verimli bir alan kılacak ve böylece Mars'ta önemli bir gelişme sağlanacak.

Bir diğer bilim insanı Stephen Hawking ise insanlığının geleceğini Dünya dışı bir gezegene ulaşmak olarak açıklamış ve biran önce alternatif yaşam yerleri bulmamız gerektiğini açıklamıştı.