Kafa Nakli İçin Geri Sayım



İlk olarak 4 yıl önce haberini yaptığımız kafa nakli için artık sayılı aylar kaldı. Her ne kadar uzayla ilgili olmasa da bizi takip eden takipçilerimizin dikkatini çekeceğini düşündüğüm için özellikle bu haberi çok uzun zamandır takip ediyorum.

Doktor Sergio Canavero tarafından gerçekleştirilecek ameliyat yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak ve 150 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek. Beden fonksiyonlarının birçoğunu kullanamayan ve bu ameliyata gönüllü olan 30 yaşındaki Rus Valey Spridonov'un ameliyat sonrası yaşayıp yaşamayacağı bilinmiyor. Ancak Canavero aynı ameliyatı daha önce bir maymunda denediğini ve başarıya ulaştığını açıklamıştı. Fakat etik kurallar gereği maymun kısa süre sonra öldürülmüştü.

Bu ameliyata birçok bilim insanı olumsuz görüş bildiriyor. Bazı doktorlara göre, bu ameliyat sonrası hiç karşılaşılmamış delilik durumlarının ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Tüm bu merak edilenler Aralık 2017'de netleşmiş olacak. Düşünsenize eskiyen bedeninizi yeni bir yapay beyinle değiştiriyorsunuz ya da tam tersi. Zaten bununla ilgili birçok dizi ve film çıkmaya başladı bile.