Uzaylıların Varlığı Hakkında Görüşler


Uzaylılar var mı yok mu? Ya da bizimle iletişimde mi değil mi? Bu sorular aslında hemen hemen hepimizin kafasında bir yerlerde.

1961 yılında gökbilimci Frank Drake tarafından ortaya atılan Drake denklemi uzaylıların varlığını matematiksel olarak ortaya koymaya çalıştı.

Rochester Üniversitesi'nde görevli Adam Frank'a göre, kaç tane yıldız olduğunu tahmin ediyoruz ancak yıldızlar etrafında kaç tane gezegende hayat barınıyor bunu bilemiyoruz. Ancak Frank'a göre ihtimal oldukça fazla. Benzer olarak Washington Üniversitesi'nde araştırmacı olarak bulunan Woodruff Sullivan da paralel görüşleri savunuyor. Sullivan, evrende Dünya'nın yerini hesapladı ve uzayda başka canlılar olma olasılığını ortaya koydu. Araştırmacıya göre evrende yaşam ihtimali bulunmama ihtimali 10 trilyonda bir. Sullivan ayrıca bazı medeniyetlerinde yok olmuş olabileceğini de düşünüyor.

Tüm bunlara paralel olarak, Eski Kanada Savunma Bakanı Paul Hellyer de Dünya ile temas halde 82 uzaylı türü bulunduğunu iddia etmişti.

Sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir? Sizce birgün Arrival (Geliş) filmindeki gibi başka bir akıllı canlı türüyle karşılaşacak mıyız?


Drake Denklemi;


N iletişim kurmayı umabileceğimiz uygarlıkların sayısı
R* Galaksimizdeki yıllık yıldız oluşma miktarı
fp Bu yıldızlardan kaç tanesinin gezegene sahip olduğu
ne Gezegene sahip yıldız başına düşen toplam yaşama elverişli gezegenlerin ortalama sayısı
fl Bu gezegenlerin arasında herhangi bir şekilde yaşama uygun bir ortamın oluştuğu gezegen sayısı
fi Bu yaşama elverişli gezegenlerden kaçında akıllı hayata geçildiği
fc Bu tür uygarlıklardan uzayda varlıklarına dair tespit edilebilir sinyal bırakabilecek kesim
L Bu tür bir uygarlık tarafından uzayda yayınlanan tespit edilebilir sinyalin süresi