2017 Yılında Uzayda Bizi Neler Bekliyor


2017 yılında yine önemli gelişmelerle burada olacağız. Umarız önemli gelişmelerle beraber ülkemizde de artık kötü günleri geride bırakırız. Bir yandan umarız aşağıda yaşanacaklara ek olarak 2017'de Türkiye Uzay Ajansı da kurulmuş olur.


2017'de beklenen gelişmeler...


  • 2017 yılı içerisinde Cassini'nin Satürn ve uyduları etrafında önemli gözlemler yapması bekleniyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse Satürn ve uydularına ait fotoğrafları bol bol göreceğiz. Ayrıca bu yıl Cassini'nin son yılı olacak.
  • 2017 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu görevleri 2016'daki gibi devam edecek. Her 6 ay astronot değişimleri planlandığı gibi gerçekleştirilecek. Bu yılki Uluslararası Uzay İstasyonu ihtiyaçlarını SpaceX firması taşıyacak. Bu bağlamda SpaceX, istasyona yeni aracını göndermeyi planlıyor.
  • SpaceX şirketi istasyon görevine ek olarak Falcon Heavy roketini bu yıl ilk kez deneyecek. Roketin başarıya ulaşması halinde ilerleyen yıllarda Mars projelerinde de kullanılacağı ifade ediliyor. 
  • Bu yıl ayrıca Venüs yılı. Venüs, Ocak ve Şubat aylarında gece yıldızı gibi parlayacak. Nisan ayından itibaren ise Venüs adeta bir sabah yıldızı gibi görünecek. 
  • 2017 meteor yağmurları bakımından da zengin olacak. 10-14 Ağustos 2017'de Perseid meteor yağmuru, 16-19 Kasım Leonid meteor yağmuru ve 11-14 Aralık tarihleri arasında İkizler (Geminid) meteor yağmuru gözlemlenebilecek. 
  • 21 Ağustos'ta ise tam güneş tutulması var. Ancak bu tutulma Türkiye'den gözlemlenemeyecek. Tutulma ABD'de Oregon'dan Georgia'ya kadar 2 dakika 40 saniye sürecek ve gündüz gece gibi görünecek. 26 Şubat'ta ise Afrika ve Güney Amerika'nın bazı bölümlerinde tutulma gözlemlenecek.
  • Ay tutulması 2017'de de çok yok. 7 Ağustos'ta kısmı bir ay tutulması özellikle Avustralya, Asya, Afrika ve Avrupa'nın bazı bölümlerinde gözlemlenebilecek.