Bas Lansdorp Mars Hakkında Konuştu


Adından bu aralar oldukça söz ettiren Mars One'ın CEO'su Bas Lansdorp, "Adress: Colony Street No: 2025 Mars" başlıklı bir konuşma yaptı.

Lansdorp yaptığı konuşmada, 2027 yılında Mars'a gitmek ve orada yerleşmek üzere gönderilecek ilk 4 ismin nasıl belirleneceğini açıkladı. Lansdorp konuşmanın ilerleyen bölümünde projenin maliyeti ve geleceği hakkında da söylemlerde bulundu.

İnsanlar neden Mars'a gitmek istiyor ve neden gitmeliler sorularına yanıt arayan Lansdorp, açıklamasında 500 yıl sonra tüm çocukların güneş sistemi ve dünya hakkında tüm bilgilere sahip olacağını ifade etti. Açıklamasının devamında, 21. yüzyıl denince ilk bilinecek şeyin insanoğlunun yaşamak için başka bir gezegene gittiği olacağını belirten Lansdorp, ilerleyen yıllarda projelerin başarılı olması ya da olmamasından ziyade, yeni nesil mühendis, bilim insanı ya da astronot olmak isteyen insanlara ilham kaynağı olacağını vurguladı.

Lansdorp ayrıca Mars'ın kuru ve zor yaşam koşullarının zorluğuna dikkat çekerek, insanoğlu Mars'a gidip geldikçe dünyanın değerini daha iyi bilecek diyerek, insanoğlunun ilerleyen yıllarda dünyaya daha fazla değer vereceğini savundu.

Mars'a koloni kurmanın ekonomisi hakkında da konuşan Mars One CEO'su, ilk koloni kurmanın maliyetini 6 milyar dolar olarak açıkladı. Ayrıca bununla birlikte Mars'a giden her bir kilonun maliyeti yaklaşık 120 bin dolar.