Alpha Centauri Projesine NASA Destek Verecek (Video)


Stephen Hawking ve Rus işadamı Yuri Milner'ın Alpha Centauri'ye göndereceği uydu çalışmalarına NASA da destek verecek.

StarChip ismi verilen proje kapsamında, Güneş Sistemi'ne en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri'ye uydu gönderilmesi planlanıyor. Oldukça hafif bir silikondan üretilen StarChip uydusunun 20 yıl sürecek yolculuğunun ardından Alpha Centauri'ye varması hedefleniyor.

Ancak proje yukarıda yazıldığı kadar basit ve kolay değil. Projenin önündeki en büyük engel radyasyon. Bilindiği üzere yüksek oranda radyasyona maruz kalan cisimler belirli bir süre sonra işlev görmez olup kayboluyor. İşte NASA'nın görevi burda başlıyor. Yapılan açıklamalarda, NASA'nın bu projeye radrasyon problemini çözmek için destek olacağı ifade ediliyor.

Kuş tüyü kadar hafif olan uydunun ayrıca hızlandırılması da gerekiyor. Bu kapsamda uydu ilk olarak uzaya gönderilecek. Daha sonra dünya üzerindeki bir merkezden lazer çanaklar vasıtasıyla vurulacak ve yaklaşık 215.600 km hıza ulaştırılacak.

Tüm bunların yanında Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, kendini yenileyebilen bir yapı üzerinde çalışmalara başladı. Eğer çalışmalar başarılı sonuç verirse, StarChip uydusu bu maddeden üretilecek ve radyasyondan zarar gören bölümler kendini yenileyebilecek.